SLO ENG

Centralna medicinska knjižnica
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana
pon. - čet. od 8:00 do 19:30; pet. do 15:00

telefon: 01-543-7730
Faks: 01-543-7745
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Centralna medicinska knjižnica

Kje smo? | Delovni čas | Kontakt | Cenik | Knjižnični red | Vprašajte nas | Facebook

˙

Vsi e-viri knjižnic UL sedaj v DIKUL

˙BMJTestni dostop do izbranih revij založnika British Medical Journal (BMJ)

Obveščamo vas, da je do 10. junija 2016 mogoč testni dostop do nekaterih revij založnika British Medical Journal (BMJ), ki niso vključene v našo ponudbo. Več o tem...


F1000 Research – odprtodostopna platforma za raziskovalce s področja naravoslovja in medicine

F1000 Research (http://f1000research.com/) predstavlja napreden pristop k objavljanju znanstvenih prispevkov s področja naravoslovja in medicine v odprtem dostopu. Več o tem...


Knjižne novosti v CMK za marec in april 2016

V predmetnem kazalu dokumenta navajamo področja, ki smo jih v preteklih mesecih obogatili z novimi publikacijami. Nove publikacije z osnovnimi podatki so razvrščene po področjih.

Vsaka publikacija ima identifikacijsko številko svojega zapisa v sistemu COBISS zapisano kot hiperpovezavo (COBISS.SI-ID 236679936). S klikom nanjo se povežete z zapisom v sistemu COBISS.SI, kjer si lahko z izbiro želene knjižnice ogledate dostopnost iskanega gradiva.

Prenesi PDF datoteke novosti: Knjižne novosti v CMK za marec in april 2016

Vaša CMK
pripravila Ksenija Sikošek


Delavnica "Kako napisati in objaviti članek v ugledni medicinski reviji?" 13. maj 2016

BMJ

Z obžalovanjem Vas obveščamo, da je British Medical Journal zaradi logističnih težav odpovedal izvedbo težko pričakovane delavnice »Kako napisati in objaviti članek v ugledni medicinski reviji?« dne 13.5.2016.

Dogovarjamo se za nov termin, predvidoma jeseni. Hvala za razumevanje.


Pet priljubljenih priporočenih učbenikov za študij na MF sedaj v e-obliki

Centralna medicinska knjižnica je zagotovila elektronski dostop do petih priporočenih učbenikov za študij na UL MF. Na voljo so najnovejše izdaje najbolj priljubljenih učbenikov:

Berne & Levy Physiology, 6. izdaja Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology, 13. izdaja Rang & Dale's Pharmacology, 8. izdaja Costanzo: Physiology, 5. izdaja Robbins Basic Pathology, 9. izdaja

Več o tem...


Prodaja učnega gradiva MF v CMK

Obveščamo vas, da lahko v CMK kupite nekatere učbenike, ki jih je izdala MF. Učno gradivo lahko kupite vsak dan od 8.00 do 15.00 v Fotokopirnici CMK (soba 12), popoldne pa, v času poslovanja knjižnice, na Oddelku za izposojo revij (soba 19).

Kliknite za seznam gradiv...


Access Medicine

Centralna medicinska knjižnica skrbi za ponudbo elektronskih knjig, ki so namenjene predvsem študentom in učiteljem Medicinske fakultete.

Pred vami je seznam novih elektronskih priročnikov (PDF), ki so v januarju 2016 obogatili Access Medicine - mednarodno uveljavljeno zbirko predkliničnih in kliničnih e-knjig. Elektronski priročniki so razvrščeni po biomedicinskih področjih in so dostopni tudi v Digitalni knjižnici portala CMK

V primeru, da je za dostop potrebno geslo, pišite na elektronski naslov infocmkmf.uni-lj.si, kjer dobite tudi dodatne informacije.


Spletni vodič "Odprti dostop v biomedicini"

Odprti dostop (angleško Open Access) pomeni brezplačen in takojšen dostop do rezultatov javno financiranih raziskav. EU v svojem okvirnem programu Obzorje 2020 zahteva odprti dostop do vseh recenziranih objav iz financiranih projektov. Tudi slovenska Nacionalna strategija odprtega dostopa do znanstvenih objav in raziskovalnih podatkov v Sloveniji 2015-2020, ki je bila sprejeta septembra 2015, slovenskim raziskovalcem nalaga obveznost objave člankov v odprtem dostopu. V CMK smo za naše uporabnike pripravili spletni vodič "Odprti dostop v biomedicini", ki vključuje temeljne informacije o odprtem dostopu. Veseli bomo vaših mnenj in predlogov pri gradnji vodiča.

Vodič najdete na spletni povezavi: http://uni-lj.beta.libguides.com/oa_biomedicina.


Atlas Sobotta v elektronski obliki

Angleški učbenik Sobotta Atlas of human Anatomy je svetovno priznan anatomski atlas namenjen študentom medicine. Vključuje tudi latinsko nomenklaturo in je prav zaradi tega nepogrešljiv pripomoček pri učenju anatomije. Knjiga deluje po načelu natančno in jasno, zato se v glavnem posveča ilustracijam ki jih dopolnjujejo kratki in jasni opisi struktur. Prvi volumen dopolnjujeta še dva specializirana dela in sicer notranji organi (2. Volumen) in glava, vrat in nevroanatomija (3. Volumen).

Elektronska knjiga je na voljo na spletni strani http://elsevierelibrary.co.uk/ in jo lahko berete v knjižnici ali preko oddaljenega dostopa v spletnem brskalniku. Za branje na svojih mobilnih napravah pa si jo morate v knjižnici najprej prenesti na svojo mobilno napravo. Podprte so naprave z Apple in Android operacijskimi sistemi, pa tudi prenosniki in namizni računalniki. Sledite navodilom, ki vam jih pokaže spletna stran na vaši napravi. Namestili boste program za branje e-knjig iPublishCentral Reader. S tem programom si knjigo izposodite za 7 dni, potem se knjiga deaktivira. Predlagamo ponoven obisk knjižnice in ponoven prenos knjige.

Atlas Sobotta za mobilne naprave

Atlas Sobotta si lahko kupite tudi kot aplikacijo za svoje mobilne naprave z Apple in Android operacijskim sistemom. Več o tem izveste na tej povezavi: http://www.sobottaapp.com/ Aplikacija je po nakupu v vaši trajni lasti.

˙

˙

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani