SLO ENG

Centralna medicinska knjižnica
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana
pon. - čet. od 8:00 do 19:30; pet. do 15:00

telefon: 01-543-7730
Faks: 01-543-7745
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Centralna medicinska knjižnica

Kje smo? | Delovni čas | Kontakt | Cenik | Knjižnični red | Vprašajte nas | Facebook

˙

Vsi e-viri knjižnic UL sedaj v DIKUL

˙


V sredo 26.4.2017 bo CMK odprta do 15. ure.

Hvala za razumevanje!
Vaša CMK


TEČAJ SPROSTITVENIH TEHNIK (v torek 9.5. od 18.00 do 19.30)

Zaradi zasedenosti prijav ne sprejemamo več!


Urnik tečajev v CMK: april 2017

Uporabnike vljudno vabimo na izobraževalne tečaje za učinkovito uporabo elektronskih informacijskih virov. Vaše prijave sprejemamo prek spletne prijavnice ali naslova tecajicmkmf.uni-lj.si najkasneje 2 dni pred začetkom tečaja. Več informacij o vsebini tečajev.

Uporabnikom so v aprilu 2017 na voljo naslednji tečaji:

a) klasični tečaji v prostorih Medicinske fakultete na Vrazovem trgu 2 (Ljubljana):

b) e-izobraževanje na daljavo:


Dostop do kliničnega orodja TRIP

CMK je omogočila dostop do baze TRIP. To je orodje za iskanje kliničnih informacij, ki so ga osnovali leta 1997 z namenom, da zdravnikom omogočijo hitro in enostavno iskanje kakovostnih člankov za podporo kliničnemu odločanju.

Več o tem...


NE TIČ NE MIŠ: razstava fotografij netopirjev Ljubljane

Vabljeni na ogled fotografske razstave z naslovom NE TIČ NE MIŠ: razstava fotografij netopirjev Ljubljane, ki bo na ogled v sejni sobi Centralne medicinske knjižnice (CMK) Medicinske fakultete (Vrazov trg 2). 


Zakaj ne dobivam obvestil iz CMK?

Vse člane CMK, uporabnike spletne pošte GMAIL, obveščamo, da obvestila knjižnice zaradi Gmailovih algoritmov razporejanja pošte pogosto pristanejo v zavihku "Promotions". Prosimo Vas, da redno preverjate vsebino zavihka, ali pa pogled zavihkov odstranite. Več o tem...


NIH

Konferenca »Best Practices to Achieve Reproducible Research« dostopna online

Konferenca z naslovom "Best Practices of Biomedical Research: Improving Reproducibility and Transparency of Preclinical Research" je potekala  od 9. do 10. junija 2016 v Bethesdi, ZDA. Prispevke si lahko ogledate na videoposnekih.


EndNote Site License za zaposlene in študente MF

Medicinska fakulteta je nabavila enoletno naročnino na program za urejanje referenc in citiranje EndNote Site License (http://endnote.com/), ki je namenjen vsem zaposlenim in študentom MF: naročnina vključuje program za osebni računalnik in nadgrajeno spletno verzijo v oblaku Thomson Reuters. 

Več o tem...


Elektronski učbeniki za študij anatomije, patofiziologije, patologije in farmakologije na MF sedaj v e-obliki

Centralna medicinska knjižnica je zagotovila elektronski dostop do najnovejših izdaj naslednjih priporočenih učbenikov:

Berne & Levy Physiology, 6. izdaja Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology, 13. izdaja Rang & Dale's Pharmacology, 8. izdaja Costanzo: Physiology, 5. izdaja Robbins Basic Pathology, 9. izdaja 

Dostop do e-knjig: V digitalni knjižnici CMK med e-viri za MF se v sklopu "E-knjige s celotnimi besedili" nahajajo povezave do omenjenih učbenikov. Za dostop od doma kliknite na ikono ključavnice () in vnesite geslo za oddaljeni dostop. Več informacij o atlasu Sobotta je na tej povezavi.


Prodaja učnega gradiva MF v CMK

Obveščamo vas, da lahko v CMK kupite nekatere učbenike, ki jih je izdala MF. Učno gradivo lahko kupite vsak dan od 8.00 do 15.00 v Fotokopirnici CMK (soba 12), popoldne pa, v času poslovanja knjižnice, na Oddelku za izposojo revij (soba 19).

Kliknite za seznam gradiv...


Spletni vodič "Odprti dostop v biomedicini"

Odprti dostop (angleško Open Access) pomeni brezplačen in takojšen dostop do rezultatov javno financiranih raziskav. EU v svojem okvirnem programu Obzorje 2020 zahteva odprti dostop do vseh recenziranih objav iz financiranih projektov. Tudi slovenska Nacionalna strategija odprtega dostopa do znanstvenih objav in raziskovalnih podatkov v Sloveniji 2015-2020, ki je bila sprejeta septembra 2015, slovenskim raziskovalcem nalaga obveznost objave člankov v odprtem dostopu. V CMK smo za naše uporabnike pripravili spletni vodič "Odprti dostop v biomedicini", ki vključuje temeljne informacije o odprtem dostopu. Veseli bomo vaših mnenj in predlogov pri gradnji vodiča.

Vodič najdete na spletni povezavi: http://uni-lj.beta.libguides.com/oa_biomedicina.

˙

˙

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani