Centralna medicinska knjižnica

Navodila

Oddaljen dostop je na voljo uporabnikom MF (aktivnim članom CMK, t.j. zaposlenim in študentom s podaljšanim članstvom ter redno sodelujočim v pedagoškem procesu MF). Za dostop potrebujete številko izkaznice (izkaznica CMK ali študentska izkaznica) in geslo, ki ga uporabljate za pregled izposojenega gradiva ali podaljševanje v katalogu COBISS/OPAC. Geslo lahko spremenite v Moji knjižnici.

V izbor virov smo vključili licenčno dostopne ter nekatere prosto dostopne vire, kot je sistem PubMED in Google Scholar. V navedenih sistemih dobite preko oddaljenega dostopa tudi članke iz revij, ki so licenčno dostopne za MF.

Prijava:

  • Odprite domačo stran Digitalne knjižnice CMK.
  • Iz seznama virov izberite želeni vir tako, da kliknete na ikono ključavnice poleg vira lock16.jpg.
  • Odpre se vam novo okno, v katerega vnesete številko članske izkaznice knjižnice in člansko geslo. Kliknete na gumb prijava.

Pri uporabi e-virov morate spoštovati zavezujoče licenčne omejitve: elektronski članki so namenjeni le vaši osebni rabi, dolžni ste spoštovati licenčna pravila njihovih ponudnikov oz. založnikov. Preberite si jih na: Pogoji uporabe informacijskih virov. Geslo je namenjeno izključno za vašo uporabo in ga ne smete razkriti drugim osebam.

Navodila za administratorje

Oddaljen dostop (EzProxy) za proksiranje strani uporablja razpon portov: 2048 do 6052.

Naslednje porte EzProxy preskoči in ne uporabi: 204933063128 in 3474.

Na portu 2048 EzProxy sprejema zahtevke in izvaja avtentikacijo.

Domena našega oddaljenega dostopa je http://cmk-proxy.mf.uni-lj.si

Več o nastavitvah za administratorje piše na povezavi: http://www.oclc.org/support/documentation/ezproxy/howmanyports.htm