O študiju

Športne aktivnosti


ORGANIZIRANA ŠPORTNA VADBA V OKVIRU UL MEDICINSKE FAKULTETE

sportna vzgoja.jpg

 

Urnik športne vadbe 2023/2024
 

ORGANIZIRANA ŠPORTNA VADBA NA MEDICINSKI FAKULTETI 2023/24

 

Medicinska fakulteta svojim študentom ponuja številne športne aktivnosti: študentje/študentke se lahko v športni dvorani v Rožni dolini pridružite  nogometu, košarki, odbojki, badmintonu, fitnesu in skupinskim vadbam, ki so opisane ob urniku. Na Fakulteti za šport je na voljo pester program, ki vključuje aerobiko, funkcionalno vadbo, fitnes in plavanje. Ljubitelji teka in tisti, ki bi se želeli seznaniti z vadbo triatlona, se lahko v športnem parku ob Fakulteti za šport pridružite vzdržljivostni vadbi. Prav tako se lahko v manjšem številu priključite nekaterim vodenim vadbam na fakultetah, s katerimi sodelujemo: BF (torek, jogalates) in FKKT (petek, fitnes, funkcionalna vadba).


Prijave za VSE ŠPORTNE PROGRAME (vpisovanje v skupine) bodo potekale od 9.10. NA URAH VADBE in NE V SPLETNI UČILNICI. V spletni učilnici (Predmeti - Razno in šport na MF: https://pouk.mf.uni-lj.si/sport) boste  do konca študijskega leta 2023/234lahko spremljali vsa obvestila, ki se bodo nanašala na naše športne programe (tudi o prostih mestih) in obvestila o programih  drugih članic UL s katerimi sodelujemo predvsem pri vodenih vadbah (BF, FKKT, FE) in aktivnostih v naravi (pohodništvo, smučanje,…). Kasneje v mesecu oktobru se glede na zasedenost predvsem vodenih vadb lahko dogovorimo o dodatnih obiskih vadb,  seznami se bodo sproti posodabljali v kolikor se že vpisani ne bodo udeležili vadb oz.se bodo izpisali.


Pričetek organizirane športne vadbe v dvoranah:  ponedeljek, 9. oktober, 2023.


Pričetek vzdržljivostne vadbe: četrtek, 12.10.2021.


Za vstop v športno dvorano Rožna  dolina in v Fakulteto za šport zaenkrat ni omejitev povezanih s korona virusom. O morebitnih dodatnih ukrepih boste pravočasno obveščeni. Prosim, da na vadbe prihajate vsaj 10 min pred pričetkom in v telovadnicah uporabljate športni panogi primerno in čisto obutev.


ŠPORTNE AKTIVNOSTI V OKVIRU UL  (ŠZUL in CUŠ):


Študentje MF se udeležujejo tudi tekmovanj (ligaška in individualna tekmovanja), ki jih  izvaja Športna zveza Univerze v Ljubljani www.unisport.si.  Vabim vse študente/študentke, predvsem bruce/brucke, da se pridružijo ekipam MF in s svojim športnim znanjem pripomorejo k uspešnosti in prepoznavnosti MF. Naše ekipe se  uvrščajo v končnice ligaških tekmovanj in na najvišja mesta.  Ti dosežki umeščajo našo fakulteto in njene športne ekipe v vrh najuspešnejših na UL. Center za obštudijske dejavnosti – COD  za vse študente ljubljanske univerze organizira brezplačno vadbo v času izpitnih obdobij (september, januar, februar, junij) in razne športne programe v študijskem obdobju. Večina dejavnosti poteka v športni dvorani v študentskem naselju v Rožni dolini.
www.uni-lj.si/obstudijske_dejavnosti/sport/sezonski_sportno_rekreativni_programi


ŠPORTNE AKTIVNOSTI POD OKRILJEM DŠMS:


Pri projektu Šport se povezujejo študente MF z različnimi športnimi interesi, organizirajo se tudi ekipe, ki zastopajo Medicinsko fakulteto na univerzitetnih tekmovanjih. Študentje Medicinske fakultete se udeležujejo univerzitetnih ligaških tekmovanj in prvenstev v nogometu, košarki, odbojki, rokometu in številnih individualnih športih kjer se  potegujejo za najvišja mesta. Prav tako se udeležujejo tudi mednarodnih športnih dogodkov (Medicinijada, športno-zabavno srečanje medicinskih fakultet z območja bivše Jugoslavije). Več informacij boste dobili na spodnjih spletnih povezavah ter na e-mail naslovu:
www.dsms.net,
www.dsms.net/projekti-2/projekt-sport,
FB stran,
e-mail: sport(at)slomsic.org

Spec. Ksenija Filipič Jeras, višji predavatelj, prof. športne vzgoje
Govorilne ure: torek od 14.00-15.00
Tel.: 01/543 7008 (pisarna, mala baraka)
e-Mail: ksenija.filipic-jeras(at)mf.uni-lj.si